Dacă dorești să îți renovezi casa, atunci înarmează-te bine cu puteri căci trebuie să o faci să arate excepțional. Cred că oricine și-a renovat măcar o dată locuința până acum, iar dacă nu ai făcut-o, atunci cu siguranță vei avea de muncă. Pentru a renova o locuință, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi de care să ții cont.
Etape în renovarea casei
Prima dată, evaluează starea locuinței și fă-ți o imagine în cap despre cum ți-ai dori să arate varianta finală. A doua etapă prin care ar trebui să treci, presupune separarea obiectelor pe care le poți salva, față de cele pe care le poți arunca. După ce ai făcut acest lucru, trebuie neapărat să scapi de umezeala din cameră. Orice clădire veche are pereții construiți din cărămidă, care au probleme cu umezeala.
Dacă ai trecut și de această etapă, atunci poți începe cu lucrările structurale, adică să treci la treaba propriu-zisă. Nu uita să verifici instalațiile și scurgerile, pentru a știi ce poate fi reparat și ce trebuie să fie înlocuit, și dacă tot ai ajuns aici trebuie să verifici și canalele de ventilație, toate cablurile din casă, prizele și alarmele. Este bine să faci asta înainte să te apuci de marea renovare. Înainte de muncă fă o verificare bilet superbet, poate ai câștigat.
După cum am zis, renovarea casei durează și necesită mult timp, tocmai de aceea trebuie să lași locuința să se usuce după toate aceste modificări. Cu cât casa este mai uscată, cu atât riscul de mucegai scade.
Următorul pas este acela de a monta ușile și ferestrele, dar doar după ce casa este complet uscată. Se recomandă să se monteze prizele, întrerupătoarele, ușile, robinetele și utilitățile din bucătărie. Penultima etapă și cea mai importantă, este aceea de a finisa. Înainte de a începe să vopsești, trebuie ca suprafețele să fie perfect curate și uscate. După ce ai terminat de vopsit și s-a uscat, poți introduce toate utilitățile în casă.